March 2018

‘De architectuur van de achtergrond’

Jan Peter Wingender schreef een recensie in de Architect van maart 2018 over de publicatie ‘Street Architecture. Work by Hans van der Heijden’ door Karin Templin.

March 2018

Stadsarchief Delft genomineerd voor BNA Beste Gebouw van het Jaar 2018

Trots en blij zijn we met de nominatie voor BNA Beste Gebouw van het Jaar 2018. Het nieuwe onderkomen voor het archief, dat Office Winhov in samenwerking met Gottlieb Paludan Architects (DK) ontwierp, is genomineerd in de categorie Identiteit & Icoonwaarde. Meer informatie >

March 2018

Local Heroes nummer 16

Local Heroes #16; Jean Renaudie. Door Anton Zoetmulder (red. Fenny Ramp)

February 2018

Transformatie Koopmans gebouw

Op dit moment vinden er sloopwerkzaamheden plaats in het Koopmans gebouw op de campus van de Universiteit Tilburg. Het gebouw zal na de transformatie huisvesting bieden aan de faculteiten Economie en Letteren. Het ontwerp is gemaakt in samenwerking met Studio Linse en Bedaux de Brouwer Architecten.

February 2018

Maquette on display

Vanaf 1 mei tot 1 juli 2018 zal onze maquette van het W Hotel Amsterdam worden tentoongesteld in ARCAM. Het is onderdeel van de expositie ‘Modellenbureau ARCAM’ die op 23 februari feestelijk zal worden geopend. 

January 2018

Spreker tijdens Gevel 2018

Tijdens de Gevel 2018 beurs, die van 23 t/m 25 januari in Ahoy Rotterdam plaatsvond, sprak Jan Peter Wingender voor een zaal vol met enthousiaste bezoekers, over tektoniek in baksteenarchitectuur en over het onderzoek naar bijna energie neutrale appartementengebouwen in baksteen (Brick-BENG).

January 2018

Luifels voor bushaltes Station Amsterdam Amstel gereed

De luifels zijn het eerste voltooide onderdeel van de plannen voor de renovatie en uitbreiding van het rijksmonument.

January 2018

Stadhuis Leiden krijgt groene tuin

Het Leidse college van burgemeester en wethouders heeft het structuurontwerp voor de verbouwing vastgesteld. Een belangrijk punt in het structuurontwerp is dat het gesloten atrium wordt omgevormd tot een weelderige groene tuin. Zo wordt de originele typologie van het gebouw benadrukt en een inspirerende werkomgeving gecreëerd.

Meer informatie >

December 2017

Appartementen Sud Amsterdam nu online

De 45 woningen aan de Kop Zuidas staan nu online. Sud Amsterdam is gelegen langs de historische grens van Berlage’s Plan Zuid. De gevel resoneert met de monumentale baksteen architectuur van het plan door een zorgvuldige gebruik van metselwerk patronen en expressieve, gebouwhoge erkers met loggia's. 

Meer informatie >

November 2017

Shortlist Brick Award aangekondigd

We zijn blij dat we konden bijdragen aan de Wienerberger Brick Award 2018. Jan Peter Wingender was lid van de jury die 50 projecten nomineerde uit de bijna 600 inschrijvingen. De winnaars zullen bekend worden gemaakt tijdens de award ceremonie in mei 2018.

November 2017

Paradijshof heeft haar hoogste punt bereikt

Donderdag 9 november vierden wij feest. De bouw van het Paradijshof in Rotterdam, waar wij samen met HP Architecten 43 woningen ontwierpen, heeft haar hoogste punt bereikt.

October 2017

Geselecteerd voor onderzoek transformatie Amsterdam Museum

Amsterdam Museum en de Gemeente Amsterdam hebben vijf architectenbureaus en -combinaties geselecteerd voor het onderzoek naar de transformatie van het complex aan de Kalverstraat. Wij zijn trots dat wij hiervan deel uitmaken. Gevraagd is om mogelijkheden te tonen om het historische gebouwencomplex te moderniseren. De geselecteerde partijen zijn Cruz y Ortiz Amsterdam, Felix Claus Dick van Wageningen Architecten, Neutelings Riedijk Architecten en de combinaties AL_A/NEXT/1meter98 en Office Winhov/Inbo. 

October 2017

4 november t/m 9 december is de tentoonstelling Dolls’ House in ARCAM te zien

Deze zomer is een reizende tentoonstelling gestart met architectonische poppenhuizen voor kinderen met een ernstige energiestofwisselingsziekte. Het initiatief komt van architect Peter Masselink, wiens zoon lijdt aan deze aandoening. In het ontwerp voor de achttien poppenhuizen is op verschillende manieren rekening gehouden met de handicap van het kind. Ook wij lieten onze fantasie los op een ontwerp voor een poppenhuis. Vanaf eind april 2017 reizen de bijzondere poppenhuizen door Nederland en in het najaar van 2017 zullen ze worden geveild. De opbrengst gaat naar onderzoek naar deze ziekte.

October 2017

KNB MasterClass Baksteen

Hoe ontwerp en realiseer je een baksteenhuid die door de tijd zijn kracht en schoonheid zal behouden? Dat was de kernvraag van de 15e editie van de KNB MasterClass Baksteen voor architecten. Jan Peter Wingender deelde naast Bart van Kampen (DeZwarteHond) en Marlies Rohmer (Marlies Rohmer Architects & Urbanists) zijn kennis over en ervaring met dit materiaal. Iedere architect deed dit vanuit zijn of haar eigen visie, ontwerphandschrift en routine.

September 2017

Stadsarchief Delft geopend

Het nieuwe pand van het Stadsarchief Delft is in gebruik genomen en opende 7 september officieel haar deuren. In april 2014 won de ontwerpcombinatie Office Winhov - Gottlieb Paludan Architects de Europese aanbesteding voor de nieuwbouw van het archief. Het nieuwe onderkomen omvat diverse depots, kantoren, werkruimtes en een publiek toegankelijke studiezaal.

Afbeelding onder: de burgemeester van Delft en beeldend kunstenares Amie Dicke kijken naar een pronkstuk uit het archief; de geboorteregistratie van de schilder Johannes Vermeer.

September 2017

Stadsarchief Delft genomineerd voor de Fritz-Höger-Preis 2017

Office Winhov, in samenwerking met Gottlieb Paludan Architects (DK), is genomineerd in de categorie ‘Öffentliche Bauten, Freizeit und Sport’ met het pas opgeleverde stadsarchief van Delft.  

July 2017

Zeeburgereiland Blok 30 opgeleverd

Het eiland in Amsterdam transformeert in de komende jaren van industriegebied naar een dicht bebouwd stedelijk woongebied. Blok 30 vormt de hoek van een aaneengesloten gevelwand langs de IJburglaan; de centrale toegangsweg over het eiland. Het gebouw bevat 64 sociale huur appartementen.

July 2017

Post Piraeus – Over de bouwplaats en de stad

Op 5 juli reflecteerden elf architecten (waaronder Jan Peter Wingender) op het Piraeus-gebouw door Hans Kollhoff. De invloed van dit gebouw op de stad, de bouwcultuur en de invloed op hun eigen werk werd besproken. Op deze avond werd een speciaal nummer van 'de Architect' gepresenteerd. Initiatief: Jan Peter Wingender, Hans van der Heijden & Alexander Pols. Meer informatie >

June 2017

Europese aanbesteding voor het stadhuis Leiden

Office Winhov in samenwerking met Studio Linse, wint de architectenselectie voor de verbouwing van het stadhuis van Leiden. Het stadhuis is een ontwerp van C.J. Blaauw uit de jaren ’30. Het rijksmonument is toe aan een energetische verduurzaming, tevens zijn diverse aanpassingen noodzakelijk om het geschikt te maken voor de nieuwe werkwijze van de gemeentelijke organisatie. Het vernieuwde stadhuis zal in 2020 opgeleverd worden.

June 2017

Start bouw voormalig V&D complex

De transformatie van het voormalige V&D complex in het centrum van Amsterdam is gestart. De oorspronkelijke kwaliteiten van het monumentale complex zullen in eigentijdse vorm worden teruggebracht.

Meer informatie

June 2017

Local Heroes nummer 15

Local Hero #15; Jan Leupen. Door Bernard Leupen (red. Fenny Ramp)

May 2017

W Hotel Bank genomineerd voor de NRP Gulden Feniks

Gisteren is bekend geworden dat Office Winhov met het W Hotel Bank genomineerd is in de categorie ‘Transformatie’. Wij voelen ons, samen met de opdrachtgever Europe Hotels | Private Collection, vereerd en zijn natuurlijk trots op deze mooie nominatie.

May 2017

Start bouw Het Paradijshof

De bouw van Het Paradijshof in Nieuw Crooswijk Rotterdam gaat beginnen. 45 woningen die wij in samenwerking met HP Architecten hebben ontworpen, zullen hier worden gerealiseerd. Op dinsdag 9 mei wordt de eerste paal geslagen.
Meer informatie over Het Paradijshof >

March 2017

Geselecteerd voor renovatie van het Koopmans gebouw, Tilburg

Office Winhov is samen met Bedaux de Brouwer Architecten en Studio Linse geselecteerd voor de renovatie van het Koopmans gebouw op de campus van de Universiteit van Tilburg. Met ingang van het studiejaar 2019-2020 zal het gebouw huisvesting gaan bieden aan de faculteiten Economie, Letteren en Theologie en moet daarvoor verbouwd worden.

March 2017

Local Heroes Nieuws

Met veel plezier delen wij de voortzetting van 'Local Heroes' mee. Na het overlijden van Joost Hovenier, de drijvende kracht achter het project, is het enige tijd stil geweest maar dit voorjaar maken we een voortvarende doorstart. Via de nieuwe groep ‘Local Heroes – Office Winhov’ op LinkedIn houden we iedereen op de hoogte van nieuwe publicaties, lezingen en excursies.

March 2017

Publicatie The story of a Bank that became a Spa

Deze publicatie verkent de gedaanteverwisseling van de ondergrondse kluis in de voormalige Kasbank tot een weelderige spa.
Uitgever: Design Story Publishing

February 2017

Office Winhov, in samenwerking met Studio Linse, geselecteerd voor de verbouwing van het historisch stadhuis in Leiden

Het stadhuis in Leiden wordt de komende jaren verbouwd zodat het monumentale pand beter benut kan worden voor bestuurlijke en ambtelijke huisvesting. Office Winhov, Bierman Henket architecten en cepezed mogen een voorstel doen voor de verbouwing.

February 2017

Opdracht voormalig V&D complex, Amsterdam

Office Winhov heeft de opdracht gekregen voor de renovatie en transformatie van het voormalige complex van Vroom & Dreesman aan het Rokin en de Kalverstraat in Amsterdam. Het ensemble zal getransformeerd worden met respect voor het originele ontwerp uit de twintigste eeuw van de architecten Caron en Kuyt.

January 2017

Publicatie Haratori Office Mathon

Deze sfeervolle publicatie verscheen naar aanleiding van de samenwerking tussen Office Haratori en Office Winhov, waarbij een oude hooischuur in Graubünden Zwitserland werd getransformeerd tot een alpine loft. Uitgever: A Dino Simonett Book, Zwitserland.

December 2016

Winnaar Geurt Brinkgreve Bokaal 2016

Wij zijn blij en trots met het winnen van de Geurt Brinkgreve Bokaal 2016. W Hotel Bank werd onderscheiden als beste initiatief op het gebied van herontwikkeling en renovatie in Amsterdam. De prijs komt natuurlijk ook toe aan onze opdrachtgever Europe Hotels | Private Collection. Meer informatie >

November 2016

Office Winhov wint ARC16 Oeuvre Award

Wij zijn dit jaar de trotse winnaar van de ARC16 Oeuvre Award. Ons bureau krijgt deze prijs omdat het, volgens de jury, maatschappelijke veranderingen weet te vertalen in interventies in de alledaagse omgeving. Een groeiende reeks van gebouwen leggen een sterk gevoel voor locatie en sfeer aan de dag, aldus de jury.

November 2016

Publicatie Freilager Zürich

Naar aanleiding van de transformatie van het voormalige handels- en industriedepot Zollfreilager Albisrieden in Zürich tot stedelijk woongebied verscheen een indrukwekkende publicatie. (Duitstalig)

Uitgever: Park Books in opdracht van Zürcher Freilager AG

November 2016

Nominatie Uri Gilad voor Abe Bonnema Prijs

Wij zijn zeer vereerd met de nominatie van Uri Gilad voor de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2016. Op 9 december wordt duidelijk wie de prijs gewonnen heeft. Meer informatie >

October 2016

On site
Bucherer Flagshipstore

De mock-up voor de gevelpanelen van de Flagshipstore Bucherer is in het werk gemonteerd.

October 2016

De Architect, oktober 2016
Artikel over de studentenhuisvesting Eindhoven

De Architect publiceerde ons nieuwe project Studentenhuisvesting van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) in een speciaal themanummer over recente ontwikkelingen in de Nederlandse woningbouw. 

September 2016

In beton gegoten

De entree van het Archief Delft arriveren op de bouw.

August 2016

Eerste bewoners

Eerste bewoners betrekken hun kamer in de nieuwe studentenhuisvesting op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven

July 2016

Stemming

Ons voorstel voor een woongebouw is geaccepteerd door de WerkbundStadt Berlin. De plannen worden in september gepresenteerd, de bouw van de nieuwe wijk langs de Spree start medio 2018. Meer informatie >

July 2016

De besten van Noord Holland

We zijn trots dat het W Hotel Amsterdam genomineerd is voor de Arie Keppler Prijs 2016. Meer informatie >

June 2016

Europese aanbesteding voor het Station Amsterdam Amstel

Office Winhov en Gottlieb Paludan Architects hebben de Europese aanbesteding voor het Station Amsterdam Amstel gewonnen. Het team wordt aangesteld als stationsarchitect om in de komende jaren de renovatie en uitbreiding van het station te ontwerpen en te begeleiden. Het Station Amsterdam Amstel (1939) is ontworpen door architecten H.G.J. Schelling (Nederlandse Spoorwegen) en J. Leupen (gemeente Amsterdam) en is een rijksmonument. Meer informatie >

June 2016

Prijsvraag Havenlaan Brussel

Team Office Winhov & Trans Architectuur zijn geselecteerd voor de ontwerp wedstrijd voor een wooncomplex (28.500 m2) aan de Havenlaan in Brussel.

June 2016

Volume #48 The Research Turn
Interview met Jan Peter Wingender

'What follows is an issue comprised entirely of dialogues - a first for Volume - whose character ranges interviews to conversations. We wanted to learn from individuals whose stories and experiences we understood as being instrumental in shaping the contemporary field of creative knowledge production.'

May 2016

Tijdscapsule

Start bouw van het Gemeente Archief Delft. Een tijdscapsule is ingestort in de funderingen van het nieuwe gebouw.

April 2016

W hotel Amsterdam en Zorgcomplex Maisbaai in Jaarboek 2015-16

Wij zijn vereerd met de publicaties van twee projecten in het nieuwe Jaarboek  Architectuur in Nederland 2015-2016. Tevens is er aandacht voor twee van onze publicaties, ‘Local heroes’ en ‘Brick an exacting material’,  in het essay van redactielid Kirsten Hannema.

April 2016

Werkbund Stadt Berlin 2016

Op uitnodiging van architect en hoogleraar Paul Kahlfedt zijn wij begonnen met het ontwerp voor onze bijdrage aan de Werkbund Stadt Berlin 2016. Onder de andere deelnemers bevinden zich onder andere Uwe Schröder, Max Dudler, Kleihues + Kleihues, Hans van der Heijden, Hild und K, Hans Kollhoff, Caruso St John, Rapp & Rapp en jessenvollenweider. Meer informatie >

March 2016

Joost Hovenier, 1963-2016

Onze dierbare vriend en partner Joost Hovenier is op 12 maart 2016 overleden. Wij verliezen in Joost een geweldig mens die midden in het leven stond. Een gepassioneerd architect die met vaste en soms zoekende hand vorm heeft gegeven aan zijn ontwerpen. Een vakman die op eigen wijze zijn weg vond in de architectuur. Wij bouwen voort op wat hij voor ons achterlaat.

March 2016

Brick, An Exacting Material wint de zilveren medaille in ‘Die schönste Bücher aller Welt’ in Leipzig

‘Ein anspruchsvolles Thema, eine anspruchsvolle Gestaltung, ein anspruchsvolles Buch’. Meer informatie (DE)>

February 2016

De best verzorgde

Brick, An Exacting Material is geselecteerd voor de Best Verzorgde Boeken 2015. Meer informatie > 

February 2016

De X BANK opent zijn deuren

X BANK is gehuisvest in de monumentale voormalige Kas Bank gebouw in de Spuistraat en maakt deel uit van W Hotel Amsterdam. Er zal een zeer grote collectie van voornamelijk Nederlandse mode, kunst en design worden aangeboden.

February 2016

Local Heroes nummer 14

Local Hero 14; Gillespie, Kidd & Coia, Glasgow. Door R.S Proudley & D.M Meijerink

January 2016

Europese aanbesteding voor het Trippenhuiscomplex

Office Winhov en HOEK architecture & preservation hebben de Europese aanbesteding voor het beroemde Trippenhuiscomplex gewonnen. In dit Amsterdamse monument is de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) gehuisvest. Het gebouw is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). Het project omvat het ontwerp voor een entree, foyers en ontvangstruimtes voor de KNAW. Tevens is een langetermijnvisie voor de restauratie van het historische complex gewenst.

January 2016

Brick, An Exacting Material

Een handboek met inzichten en inspiratie voor de toepassing van baksteen in de hedendaagse architectuur onder redactie van Jan Peter Wingender. Het boek bestaat uit essays van diverse auteurs samengebracht rond drie thema's; 'Facing the City', 'Tectonics of Cladding' en 'Brick Dresses'. De essays zijn voorzien van veel, nog niet eerder gepubliceerde, tekeningen en foto's. Het grafisch ontwerp is verzocht door Joost Grootens. Het boek kan besteld worden bij de uitgever Architectura & Natura Publishers >

December 2015

Een weg in de polder

Start bouw van het eerste woonhuis in Oosterwold Almere

November 2015

Stad maquette Zürich

In opdracht van de stad Zürich onderzoeken, Office Winhov, Office Haratori en Lorenz Eugster de mogelijkheden voor stedelijke verdichting van Seebach.

October 2015

1e Prijs prijsvraag flagshipstore Bucherer in Zürich

Samen met Office Haratori uit Zürich heeft Office Winhov de prijsvraag voor de flagshipstore van de Zwitserse juwelier Bucherer gewonnen. Het betreft de vestiging van het 127 jaar oude familiebedrijf aan de prestigieuze Banhnhofstrasse in Zürich. Het ontwerp omvat de renovatie van het bestaande gebouw uit 1961 en het ontwerp voor een nieuwe gevel.

October 2015

WINHOV + Learning from City Hotels

Winhov+ is onze manier om het onderzoek, de reflectie en de fascinaties die aan onze ontwerpen ten grondslag liggen te delen met iedereen die betrokken is bij het tot stand komen van onze dagelijkse leefomgeving. Deze Winhov+ richt zich op het fenomeen City Hotels en is het resultaat van interesse van Office Winhov voor recente ontwikkelingen op het gebied van nieuwe hotelconcepten in Amsterdam. Het is tevens een vervolg op de expositie City Hotels, in het voorjaar van 2015 bij architectuurcentrum ARCAM. Download Learning from City Hotels >

October 2015

W Hotel Amsterdam geopend

Op donderdag 22 oktober heeft het W Hotel Amsterdam zijn deuren voor het publiek geopend.

October 2015

Jan Peter Wingender neemt stelling

Jan Peter Wingender neemt samen met Floris Cornelisse, Job Floris, Hans van der Heijden stelling over de vernieuwing vanuit architectuur zelf. Voor het oktobernummer van De Architect volgde en interviewde Harm Tilman de vier architecten en tekende hun zoektocht op naar een reëel alternatief dat de architectuur op dit moment kan bieden. 
de Architect >

September 2015

W hotel Amsterdam ontvangt BREEAM very good certificaat

W hotel Amsterdam is het eerste rijksmonument dat een BREEAM very good certificaat voor nieuwbouw en renovatie ontvangt. Tijdens het symposium van de Dutch Green Building Counsel op 24 september is het certificaat uitgereikt aan het team, bestaande uit Office Winhov, DPA  Cauberg-Huygen, C2N and SPARK Intelligent Design. De monumentale gebouwen zijn getransformeerd tot een vijf sterren hotel naar een ontwerp van het architectenbureau Office Winhov. De interieurs zijn ontworpen door BK architecture.

September 2015

Building upon Building

De Forum publicatie ‘building upon building’ presenteert een verzameling dialogen tussen hedendaagse Europese architecten en het verleden door de ontwerpen voor fictieve uitbreidingen van bestaand gebouwen. Office Winhov draagt aan de publicatie bij met het artikel ‘Celebrating the architecture of the banal', een interventie in Le Havre, Frankrijk.


Building Upon Building
AetA 160 - FORUM Magazine
Door Jantje Engels and Marius Grootveld.

September 2015

Werkbundstadt Berlin, tweede congres, thema duurzaamheid
Münchenbernsdorf 24.09.2015

Office winhov neemt deel aan de Werkbundtstadt 2016. Het stedenbouwkundig plan voor de lokatie in Berlijn-Charlottenburg en het architectonisch ontwerp voor de gebouwen wordt gepresenteerd in september 2016. foto: Stefan Müller

September 2015

Studentenhuisvesting TU Eindhoven

Dragende prefab gevelelementen op de fabriek. De eerste gevelelementen zijn deze maand naar de bouwplaats gebracht.

July 2015

Tobias Wootton
Foto van mockup Freilager Albisrieden in tentoonstelling

In de presentatie ‘Mockups’ van de Engelse fotograaf Tobias Wootton (1981) is een foto van een mockup van office haratori & office winhov opgenomen. Door deze en andere mockups te isoleren van hun oorspronkelijke, ruimtelijke en architectonische functie presenteert Wooton ze als gevonden voorwerpen en benadrukt zo hun abstracte en visuele karakter. De fotograaf heeft verschillende mockups op posterformaat afgedrukt en aan de gevel van de F + F Schule für Kunst und Design in Zürich opgehangen. ‘Mockups’ maakt deel uit van de manifestatie Art Altstetten Albisrieden (AAA) en is nog tot 13 september 2015 te bezichtigen. Adres: Flurstrasse 89, Zürich

June 2015

Het restaurant The Duchess is geopend

Het restaurant The Duchess in de voormalige KAS Bank Amsterdam is officieel geopend. Het monumentale gebouw is getransformeerd naar de nieuwe W Amsterdam door Office Winhov, interieur door BK.

June 2015

Het Grote Leisure Congres
Lezing over City Hotels door Uri Gilad

Op donderdag 18 juni organiseerde Architectenweb het Grote Leisure Congres in Dordrecht. Op het congres stonden hotels, sportcomplexen en culturele gebouwen centraal. Office Winhov leverde een bijdrage met een lezing over City Hotels. Daarin werd ingegaan op monumentale gebouwen in Amsterdam die recentelijk tot hotels zijn getransformeerd. De lezing was gebaseerd op recent onderzoek naar City Hotels door Office Winhov. Meer informatie > Architectenweb

June 2015

Local Heroes nummer 12

Local Hero 12; Heinz Bienefeld, Keulen. Door Peter Meijer

May 2015

Eerste paal

Bouw van 300 studentenwoningen op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven is gestart

May 2015

Paradijs

Nieuwe opdracht voor 23 woningen in de Pardijshof, Nieuwe Crooswijk Rotterdam

April 2015

Vakbijeenkomst Learing From City Hotels
Dinsdag 14 april, ARCAM

Arcam, Gemeente Amsterdam en Office Winhov organiseren de vakbijeenkomst Learing From City Hotels. In deze bijeenkomst worden de resultaten van het onderzoek City Hotels van commentaar voorzien door René van Schie, Paul Rosenberg and Jeroen Schilt, Jan Peter Wingender and Engin Celikbas. Aanmelden kan via Arcam >

March 2015

HSLU campus in Horw, Luzern Zwitserland

Het team Office Haratori, Office Winhov en Territoria is geselecteerd voor de testplanning fase voor de HSLU campus in Horw, Luzern. De opgave bestaat uit de ontwikkeling van een masterplan voor de campus en de renovatie en uitbreiding van de bestaand gebouwen van de Architectuur en Techniek school.

March 2015

Interview met Jan Peter Wingender
Werk, bauen + wohnen

In het interview 'Stein des Anstosses' discussiëren drie architecten, waaronder Jan Peter Wingender, over het gebruik van baksteen. Vanuit hun ervaring bespreken ze de voor- en nadelen van het materiaal, de mogelijkheden en de huidige renaissance in het gebruik. Tevens wordt besproken op welke manier het materiaal en de toepassing ervan zich in de toekomst zou kunnen ontwikkelen. Tibor Joanelly en Ronald Züger interviewen Matthias Kohler, Charles Pictet en Jan Peter Wingender.

January 2015

Opening expositie City Hotels
Zaterdag 17 januari 2015, 15.30 uur

In de expositie City Hotels door Office Winhov en Arcam worden vijftien karakteristieke voorbeelden getoond van bijzondere of monumentale gebouwen in Amsterdam die tot hotel zijn getransformeerd. In de afgelopen jaren zijn verschillende gebouwen zoals voormalige scholen, banken, kantoren en een diamantslijperij verbouwd tot hotels. Kenmerkend is dat de hotels behalve voor hotelgasten ook uitdrukkelijk voor Amsterdammers toegankelijk zijn.
Meer informatie > ARCAM

February 2015

Eerste bewoners

De eerste bewoners betrekken het zorgcomplex Maisbaai met 27 appartementen, 3 woon-zorggroepen voor ouderen en een zorggebouw

January 2015

Sloopwerkzaamheden begonnen
Zusterflat Den Helder

In Den Helder zijn de sloopwerkzaamheden begonnen op de locatie van de voormalige Zusterflat. Dit project herontwikkelt een belangrijke hoek in de stad. De nieuwe gebouwen bevatten 15 apartementen en 6 eengezinswoningen.

December 2014

Silbernen Hasen

De woontoren Zölly heeft de Silbernen Hasen gewonnen; de Zwitserse architectuurprijs door Hochparterre

December 2014

W Amsterdam in de voormalige KAS Bank

W Amsterdam dat nu in aanbouw is in het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf wordt uitgebreid met het KAS Bank gebouw. Dit Rijksmonument wordt gerestaureerd en getransformeerd door Office Winhov en BK Architectuur.
Meer infomatie Starwood media centre >

December 2014

1:1

De 1:1 mock-up van ons woongebouw op het Freilager Albisrieden in Zürich is gepresenteerd
Webcam >

November 2014

Willemspoort

In opdracht van Heijmans zijn wij begonnen met het ontwerp van 3 bouwblokken met 75 woningen in het Jeroen Bosch Park, Den Bosch

November 2014

Office Winhov wint Arie Kepplerprijs 2014

Het plan Bloesemplein in Zuidoostbeemster heeft de Arie Kepplerprijs 2014 gewonnen in de categorie woningbouw.

October 2014

Vieze handen

Leemstuc workshop van office haratori voor de Alpiner loft Mathon, Zwitserland

September 2014

Oplevering woongebouw Oss

Winkels en woningen in Hooghuisstraat/Oostwal Oss zijn opgeleverd. Het ontwerp is gemaakt door Wingender Hovenier Architecten i.s.m. Van Santvoort

August 2014

Amstelkwartier Amsterdam
Eerste fase van blok 3A is opgeleverd

Woongebouw, kinderdagverblijf (office winhov) en Montessori Kindcentrum De Amstel (Liag).
Feestelijke opening 5 september 2014.

June 2014

Woontoren Zölly in Werk, Bauen + Wohnen

De gevel van de Woontoren Zölly is gepubliceerd in de nieuwste editie van Werk, Bauen + Wohnen

June 2014

Architecten Tafelvoetbal Toernooi

Op 12 juni organiseerde Office Winhov samen met Weber Beamix het Eerste Amsterdamse Architecten Tafelvoetbal Toernooi. Winnaar van deze eerste editie waren de collega's van Studio Ninedots. Wij verheugen ons nu al op de volgende editie.

June 2014

Raid Arctique 2014

Joost Hovenier is mede-organisator van de Raid Arctique 2014, een reis van 3400km in klassieke Citroëns CX van de poolcirkel naar Parijs. De Citroën CX is in 1974 ontworpen door de architect en auto ontwerper Robert Opron. Veertig jaar na de pers-presentatie van de CX in Lapland volgt de Raid Arctique 2014 dezelfde route als de oorspronkelijke tocht in 1974. De proloog is op 26 augustus in Kiruna, Zweden. Voor meer informatie over sponsoring of deelname kunt u een email zenden aan hovenier@winhov.nl

May 2014

Hoogste punt

Het hoogtste punt van ons woon- en zorggebouw, Maisbaai in Middelburg is bereikt

April 2014

Architectuur in Nederland
Jaarboek 2013/2014 is uit!

Ons project Woonhuis Rieteiland Amsterdam is gepubliceerd in Architectuur in Nederland Jaarboek 2013/2014. Het jaarboek Architectuur in Nederland vormt het internationale visitekaartje voor de Nederlandse bouwkunst. De vierkoppige redactie selecteert de 30 opmerkelijkste projecten die in het voorbije jaar zijn opgeleverd en beschrijven de belangrijkste ontwikkelingen en trends die de productie en vormgeving van de Nederlandse architectuur beïnvloeden. nai010 uitgevers >

April 2014

Europese aanbesteding Stadsarchief Delft

Het team Wingender Hovenier Architecten & Gottlieb Paludan Architects (DK) heeft de Europese aanbesteding voor het nieuwe stadsarchief Delft gewonnen. Het project wordt als total engineering uitgewerkt in samenwerking met Bouwadviesbureau Strackee (constructie ontwerp), Spark Intelligent Design, Amsterdam (installatie ontwerp), Archisupport, Amerongen (bouwkosten advies)

March 2014

Office Winhov Lezing serie
Bruno van den Elshout New Horizons

Woensdag 26 maart houdt de kunstenaar en fotograaf Bruno van den Elshout een lezing op ons  bureau in Amsterdam. Met zijn project New Horizons heeft Bruno van den Elshout gedurende een jaar de horizon van de Noordzee vastgelegd vanuit kijkduin. Het resultaat is een serie van 8785 mooie, abstracte en steeds veranderende beelden. Wie bij de lezing aanwezig wil zijn kan zich aanmelden via office@winhov.nl
New Horizons >

February 2014

Zusterflat Den Helder

Office Winhov is geselecteerd voor het ontwerp van een woongebouw op de locatie van de voormalige Zusterflat in Den Helder

January 2014

Prix de Rome Architectuur 2014

Onze partner Uri Gilad is geselecteerd voor de longlist van de Prix de Rome

January 2014

Winkelcentrum Terwijde

Hoogste punt van beide bouwblokken met 5.500 m2 winkels en 134 appartementen is bereikt.

December 2013

Office Winhov

Onze nieuwe naam Office Winhov is gelanceerd

November 2013

Hoog punt

Het hoogste punt is bereikt van het Wohnhochhaus Zölly in Zürich, Zwitserland
Webcam >

September 2013

Woon- en zorggebouw, Maisbaai Middelburg
Start bouw

Het project omvat 20 appartementen, 3 woon-zorggroepen en een zorgsteunpunt. De locatie bevindt zich aan de Dokhaven in het historische centrum van Middelburg op de plek waar zich ooit de VOC scheepswerven bevonden.

August 2013

Alpiner loft

De uitvoering van de restauratie en transformatie van een monumentale schuur in een Alpiner loft is begonnen. De schuur ligt in het centrum van Mathon (CH) en is een essentiële schakel in de structuur van het dorp. In samenwerking met office haratori

July 2013

W Hotel Amsterdam

In de nacht van 14 op 15 juli is de bouwkraan geplaatst op het dak van het voormalige 'Rijksgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf in Amsterdam. Het gebouw wordt in de komende periode verbouwd tot een hotel.

July 2013

Freilager Albisrieden

Start van de bouw van ons woongebouw op het Freilager Albisrieden in Zürich
Webcam >